Vår historia

Extra Optical är historien om två grundare som trotsade tillvaron som småbarnsföräldrar för att utmana den traditionella glasögonbranschen.

Idag säljer vi glasögon i Sverige, Norge, Danmark och Spanien, men vi har fortfarande huvudbasen i Trondheim, Norge.

Lär känna oss – spela upp filmen!

play

 Extra Optical tidslinje

Historien år för år

 • Det första skedet

  Extra Optical ser dagens ljus. Research, leverantörsbesök och förberedelser. Grundarna jobbar med projektet på deltid. Nätbutiken används främst av vänner och bekanta.
 • Etablerering

  Efter ihärdigt arbete med nätbutiken är intresset så stort att grundarna väljer att jobba med projektet på fulltid. Extra Optical AS blir upprättat med två anställda på fulltid.
 • Bästa nykomling

  Extra Optical vinner pris för “Årets nykomling” inom näthandel för innovativt och nytänkande koncept. Butiken utökar med flera anställda och vidarutvecklar det digitala provrummet.
 • Första TV-reklamen

  Det framhandlas avtal med några få TV-kanaler för visning av företagets första TV-reklam. Företaget flyttar till större lokaler och sortimentet utökar med att också omfatta kända designermärken. Företaget går in i nya marknader.
 • Ny butik

  Under år 2017 har företaget utvecklat en helt ny och uppdaterad nätbutik. Företaget utökar sortimentet med försäljning av kontaktlinser och erbjuder även kunderna att låna hem glasögon innan man beställer. Målet är att erbjuda Sveriges bästa nätbutik.
 • Nytt större lager

  I 2021 flyttade företaget in i nya större lokaler. Vi lanserade även en hel rad med nya produkter och produktområden. Nu kan du också köpa fashion solglasögon från flera välkända märkesproducenter. Kanske blir vi billigast i Sverige också på Ray-Ban Wayfarer, med flera?