Sportglasögon för barn

Har du en vildman, som jämt kommer hem med glasögonen i bitar efter fotboll- eller innebandyträningen? Eller kanske glasögonen gick sönder i skogen igen? Kanske du skall överväga att köpa sportglasögon som tål lite styrk?

Polykarbonat glas (plastglas) är ett så säkert material at de flesta väljer att ha sina vanliga glasögon när man idrottar. Trots at det är sällan att plast faktiskt går itu, ger inte vanliga glasögon tillräckligt med skydd mot stora objekter som bollar och en oväntad armbåge. Så om ditt barn idrottar, antingen bollidrott eller annan idrott där det är fysisk kontakt, borde du välja sportglasögon till ditt barn, för att undvika ögonskador. Det är mcyket viktigt att sportglasögon sitter bra. De flesta sprotglasögonen har band runft huvudet som ser till att de sitter på plats.

Sportglasögon borde ha en större ram än vanliga glasögon, något som kanske inte låter så logiskt ut. Ifall man till exempel skulle få ett slag mot antisktet, vill en större ram absorbera trycket mot området runt om ögat, istället för att slaget kan bli rättad sirekt mot ögat. På detta sätt blirögonen bättre skyddade, medans området över och under ögat tar stöten. Med en mindre båge är det en fara med att ramen kan bli pressat in mot själva ögat, som kan leda till ögonskador.

Som tur är, är det idag större fokus på ögonskydd både bland föräldrar och tränare. Barnens stora beskymring är att man ser konstig ut med ”skyddsglasögonen”. Men nu den senaste tiden har det kommit flera tuffa modeller också för barn, samtidigt som flera av barnens idrotthjältar är duktiga på att ta hand om sina ögon.


Köp sportsglasögon för barn här!


Se några av våra utvalda sportglasögon under:


Se alla våra sportglasögon!