Jaktglasögon är ett måste för alla som syslar med jakt eller någon annan typ av skytte. skyddsglasögon eller jaktglasögon är ett bra alternativ istället för att ha skyddsglasögon ovanpå dina vanliga glasögon. Utan att tömma plånboken kan man också investera i ett par med utbytbara glas. ExtraOptical berättar här vad du bör tänka på när du köper nya sportglasögon för jakt.

Den som normalt bär glasögon och sysslar med jakt bör använda någon form av skydslasögon med styrka. De kommer att ge dig bättre syn, undvika skador på dina vanliga glasögon, ge trygghet från grenar osv i naturen. De kommer också skydda mot fragment av lerduveskytte. Generellt vill glasögonen ge dig en bättre jaktupplevelse, och här är vad du ska kolla efter:

Glasögonglas Material

På grund av risken för grenar, kvistar och fragment av lerduveskytte etc, bör du bära glasögon hela tiden för att skydda ögonen från skador. Polykarbonat är det enda material som faktiskt är bra nog för denna användning, eftersom det är mycket svårt att krossa. Det är dock lätt att repas i ett glas i polykarbonat så se till att den är av god kvalitet.

Färg på ytterglaset

I svagt ljus, som till exempel tidigt på morgonen eller på molniga dagar, borde du använda antingen ett klart frontglas med antireflexbehandling (AR). En bra antireflexbehandling låter 99% av ljuset genom linsen, där ett standardglas endast släpper igenom 92% av ljuset. Resten av ljuset reflekteras. Det reflekterade ljuset kan lätt skrämma djuren. Val av färg är ett gult frontglas som kan framhäva kontraster i landskapet. Med brunt glas absorberar blått ljus, vilket det är en del av under molniga dagar. Detta kommer att bidra till att göra föremål mot denna bakgrundsfärg ljusare, vilket i sin tur kommer att hjälpa dig att bättre se ett djur i tät vegetation. För lerduveskytte, den populäraste nyansen orange. Denna färgtonen används normalt till starkt ljus, och minskar mängden ljus till ögat för att du se ditt mål bättre.bör du bära glasögon hela tiden för att skydda ögonen från skador. Polykarbonat är det enda material som faktiskt är bra nog för denna användning, eftersom det är mycket svårt att krossa. Det är dock lätt att repas i ett glas i polykarbonat så se till att den är av god kvalitet.

Bågar som passar bäst

I princip kan man välja alla typer av bågar och sätta rätt glas i. Det är dock viktigt att beakta att de flesta solglasögon eller vanliga bågar sitter för lågt i ansiktet. Vad händer då när du ska sikta? Skulle glasögonen vara i vägen och verka mer störande än hjälpande? Vi rekommenderar därför en båge som sitter högt i ansiktet. Av alla våra glasögon typer är kanske våra sportglasögon som passar bäst. Vår modell vid namn Palaka levereras också med utbytbara frontlinser för olika ljusförhållanden och där glaset med styrkan sitter inuti är löstagbar för rengöring. Ett sista alternativ är också clip-ons som både kan skydda dina glasögon och lyfta fram kontrasterna i landskapet.

Lycka till med jakten!


Köp Jaktglasögon med styrka här!


Se några av våra utvalda sportglasögon under:


Se alla våra sportglasögon!