Solglasögonglas kommer, som känt, i många olika varianter och färger. Här skall vi se närmare på vad som är kännetecknet för de olika typena och färgnyanserna som används oftast.

Först, utan att förklara för komplecerat, är det så att glasets färg vill avgöra vilken del av ljusspektret som blir absorberat av glaset. Av estetiska skäl, är det ett praktiskt sätt därför man gör solglasögonglas med olika färger.

Grå glas

eller svarta glas som någon kallar det, är goda «all-round» solglasögon. De reducerar den totala mängden av ljusstyrka på bästa sätt i form av att den ger bäst färgåtergivning. Solglasögon med styrka och med gråa glas ger bra skydd mot bländning, något som gör de till ett bra val för körning och annars generellt.

Gula glas

Gula glas vill ge reducera mängden av blått ljus från färgspektra, och har den egenskapen att göra allt ljust och skarpt. Gula glas ändrar verkligen färgåtergivningen, något som gör gula glas olämpliga när man är beroende av exakta färger Bruna glas är också generellt goda solglasögon glas. Förutom fördelen av att reducera bländning som gråa glas, vill bruna glas också påvärka färgåtergivning som gula glas, men öka kontraster och klarhet.

Gröna glas

Gröna glas filtrerar något blått ljus och reducerar bländning. På grund av att gröna glas har den högsta kontrasten och bäst synskarphet av alla färgena, har de blivit mycket populära. Dock vill de inte reducera den totala mängden ljusstyrka som gråa glas.

Lila och rosa glas

Lila och rosa glas ger den bästa kontrasten av objekt mot en grön eller blå bakgrund. Det är därför denna typen av färgade glas passar bra för till exempel jakt.

ExtraOptical kan producera solglasögon glas i alla dessa färger som nämt ovan.


Köp solglasögon med styrka här


Se några av våra utvalda solglasögon under:

alle solbriller
 1. Candy Bie
  eXo
  Candy Bie
  Från endast 795:-
 2. Bonbon
  eXo
  Bonbon
  Från endast 595:-
 3. Mon Chou
  eXo
  Mon Chou
  Från endast 595:-
 4. Sugar Pie
  eXo
  Sugar Pie
  Från endast 795:-
 5. Honey Bun
  eXo
  Honey Bun
  Från endast 595:-
 6. Chicklet
  eXo
  Chicklet
  Från endast 595:-
 7. Tootsie
  eXo
  Tootsie
  Från endast 595:-
 8. Axept
  eXo
  Axept
  Från endast 595:-
 9. Flipper
  eXo
  Flipper
  Från endast 595:-
 10. BadaBing
  eXo
  BadaBing
  Från endast 595:-
 11. Knall
  eXo KIDS
  Knall
  Från endast 595:-
 12. Chicory
  eXo
  Chicory
  Från endast 795:-

Se alle våra solglasögon!