När vi snackar om ljus i samband med solglasögon och solglasögonglas, är det tre egenskaper ett par bra solglasögon borde ha.

Direkt ljus är strålar som går direkt från sljuskällan ( t.ex. solen) till ögonen. För mycket direkt ljus i hög intensitet gör det nästan smärtsamt att försöka fokucera på något, och kan på så sätt göra omgivningen oklara.

Reflekterat ljus framstår vanligast i form av gensken från t.ex. snö, vägbanar, bilhuven, sjön osv., och är ljus som har träffat en yta som den inte kunde tränga genom (reflekterande objekt) för att derefter träffa ögonen. Ofta kallas detta för polariserande ljus.

Precis som direkt kjus, kan starkt reflekterat ljus göra det svårt att uppfatta detaljer och vara skadligt i hög intensitet. Ljus i omgivningen är ljus som har returnerat och spridit sig i många olika riktlingar, så att det inte tycks ha en bestämt källa. Alltså det er det ljus som gör att vi har möjligheten att se utan att det är en direkt ljuskälla.

När det gäller solen UV-ljus som är osynligt för ögat, är detta strålar med kortare våglängder än synligt ljus. Ettersom UV-strålar är skadliga för ögonen, bör dina solglasögon skydda deg mot detta.

Ett par bra solglasögon kan reducera direkt ljus till att det blir bekvämt för ögat, praktiskt taget eliminerar eller kraftigt minska reflekterat ljus ( beroende på den reflekterande ytan), samt eliminerar solen UV-strålar.

Därför säljer vi i ExtraOptical solglasögon med styrka som har mörka, polariserande glas. och UV-skydd!


Köp solglasögon med styrka här


Se några av våra utvalda solglasögon under:

alle solbriller
 1. Candy Bie
  eXo
  Candy Bie
  Från endast 795:-
 2. Bonbon
  eXo
  Bonbon
  Från endast 595:-
 3. Mon Chou
  eXo
  Mon Chou
  Från endast 595:-
 4. Sugar Pie
  eXo
  Sugar Pie
  Från endast 795:-
 5. Honey Bun
  eXo
  Honey Bun
  Från endast 595:-
 6. Chicklet
  eXo
  Chicklet
  Från endast 595:-
 7. Tootsie
  eXo
  Tootsie
  Från endast 595:-
 8. Axept
  eXo
  Axept
  Från endast 595:-
 9. Flipper
  eXo
  Flipper
  Från endast 595:-
 10. BadaBing
  eXo
  BadaBing
  Från endast 595:-
 11. Knall
  eXo KIDS
  Knall
  Från endast 595:-
 12. Chicory
  eXo
  Chicory
  Från endast 795:-

Se alle våra solglasögon!