Vi hör stendigt om hipsters i mode och trend sammanhang, och de ligger sneppet före med kläder och accessoarer. Men vad är egentligen en hipster? Hipster är gärna en del av subkultur, de är ofta först ute med att börja använda det nästa inom kläder, musik och generella kulturella uttryck. 

Ursprungligen stammar uttrycket från jazzkulturen i USA på 40-talet, men i våran tid används det som en annan typ av människor. Från Wikipedia kan vi läsa att hispter speciellt känneteckas som en folklig och ”äkta” ungdom i vardagskläder. Retromodet förknippas gärna med hipsters. Det är inte säkert en hipster vill se på sig själv som detta, men heller som en typ som inte är beroende samtidigt som hen hänger med. Kör du på med stora glasögon, skägg, rutor och kanske en hatt är det stor chans för att du blir kännetecknad som en hipster.


Samtidigt är det nu några som menar att hipsters är på väg att ”dø ut”, eller i det minsta ändras till något annat. Detta är jsut för att de ”äkta” hipters startade trenden just för att vara annorlunda, när hipsterstilen nu har blivit så mainstream är den inte lika aktraktiv för de som önskar att skillja sig från mängden.

Själv menar vi att du skall kunna klä dig som du själv önskar, och om det är hipsterkläder, långt skägg och stora glasögon som är din grej - då skall du köra på med det. 

Det er ikke bare personer som benytter progressive briller som har behov for databriller. Studenter og andre yngre personer som tilbringer lange dager foran PC ‘en kan også ha behov for briller til avlastning ved intensivt nærarbeid.

Glasögonen köper du självklart hos oss


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 795:-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 695:-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 555:-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 475:-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595:- Special Price 415:-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195:- Special Price 155:-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 535:-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!