Välj ett par glasögon som matchar din personlighet och livsstil! Folk generellt sätt känner igen dig via ansiktet, och glasögonen du väljer blir därmed en stor del av din identitet. Oavsett om du vill framstå som sofistikerad, rolig, ungdomlig, konservativ eller modemedveten, hjälper glasögonen dig att forma hur du vill bli uppfattad. Och om du är en av dem som väljer att använda endast ett par glasögon för alla tillfällen, ja, då säger det en del om dig också!

Glasögon och solglasögon med styrka hjälper dig att visa ditt rätta jag – det kan bidra till att skapa den bild du önskar. Nyckeln är att hitta rätt glas och en båge som passar din personlighet och livsstil. Börja med att utvärdera olika aspekter av ditt liv. Vilka aktiviteter deltar du i? Vilka intressen och hobbys har du? Vilket slags jobb har du? Dessa saker säger något om vem du är, och dina glasögon bör spegla detta.

Du använder inte samma par skor på festen, volleybollbanan, stranden och kontoret. Så varför ska du då använda samma par glasögon i olika situationer? ExtraOptical vill att alla ska ha möjligheten att använda mer än ett par glasögon. Dina glasögon ska kunna matcha olika kläder, och passa vid flera olika tillfällen. De flesta kan dra nytta av flera par glasögon, precis som flera par skor.

Är du en engagerad företagare, en aktiv utomhusentusiast, en reseälskare, en pensionerad senior eller en student? Är du en kreativ och aktiv person, en livsstil som omfattar en rad olika aktiviteter, intressen och personlighetsdrag? Använd tipsen du får här för att hitta rätt glasögon för dig!

Glasögonmode för den seriösa

För att vinna tillit bland företagskunder och kollegor, är det vanligtvis bäst att välja konservativa bågar och färger. Glasögon utan ram kan vara ett bra val för dig. Du kan också överväga dessa alternativ för att förstärka din professionella image:

 • Klassiska former såsom oval och rektangulära bågar
 • Traditionella färger såsom guld, silver, brun, grå och svart
 • Material såsom titan och rostfritt stål

Pilot briller

Gå for geometrisk design i tykke og store plastrammer. Mange moderne metall rammer kan også være kreative i utseende. En av dagens mer fasjonable, store briller er også gode alternativer for deg som ønsker å fremstå som litt mer alternativ. Kombinerer spennende innfatninger med uvanlige farger som blå, grønn og lilla, eller ta det helt ut med flerfargede innfatninger i blomstermønster eller dyremønster.

En annen stor trend i brillemote i det siste har vært retro eller vintage styling av briller. Innfatninger fra 70-tallet og 80-tallet, som for eksempel overdimensjonerte cateye briller og pilot briller, samt moderne alternativer av 60-tallets wayfarer briller og browlines er en gjenganger blant trendeliten.

Glasögonmode som osar kreativitet och modekänsla

Ett bra sätt att visa upp din kreativa sida på är att välja moderna former på dina glasögon! Välj en geometrisk design i tjocklek och stora plastramar. Många moderna metallramar kan också vara kreativa till utseendet. En av dagens mer fashionabla, stora glasögon är också bra alternativ för dig som vill framstå som lite mer alternativ. Kombinera spännande bågar med ovanliga färger såsom blå, grön och lila, eller ta ut svängarna med flerfärgade bågar i blommönster eller djurmönster, det säger något om dig! En annan stor trend inom glasögonmode i det senaste har varit retro- eller vintagestyling av glasögon. Bågar från 70- och 80-talet, som till exempel överdimensionerade cateye-glasögon och pilotglasögon, samt moderna alternativ av 60-talets wayfarer-glasögon och browlines är återkommande bland trendeliten.

Glasögonmode för moderna seniorer

Bara för att du kvalificerar som senior betyder inte det att du måste använda tunga, gammalmodiga glasögon. Det rekommenderas att göra sig av med gigantiska metallglasögon som dominerar ansiktet. Satsa hellre på glasögon som är upplyftande för ansiktet. Prova till exempel rektangulära glasögon för män och mjuka cateye-former för kvinnor. Vissa färger kan också göra att du ser yngre ut. Välj mörkbrun och vinröd för män, och lättare, mer glansfulla färgtoner för kvinnor.

Glasögonmode för studenter

Oavsett om du studerar teknik eller konst, ekonomi eller fransk litteratur, är studietiden en tid där du kommer utveckla din egen identitet – och visa fram din egna stil. Som student har du mycket större spelrum än senare i livet. Du har fortfarande möjligheten att använda iögonfallande färger och former med ditt glasögonmode, om du använder glasögon i vardagen, eller endast läsglasögon. Kanske är du intresserad i nördiga retroglasögon? Vill du ha en modern båge med massa färger? En intellektuell stil? Det är helt enkelt upp till dig att forma din egna stil och ditt egna glasögonmode. Var inte rädd för att uttrycka dig själv!

Glasögonmode för stressade småbarnsföräldrar

För den stressade mamman eller pappan som saknar tid för att ha koll på det senaste glasögonmodet, kan enkla, och stilrena glasögon fungera bäst. Barn har lätt för att dra av glasögonen från föräldrarnas näsor, och små barnhänder är då och då överraskande starka. Det kan hända att du måste byta ut dina glasögon oftare, eller ha ett par extra par glasögon liggandes ifall oturen är framme. Hos ExtraOptical kan du välja och vraka bland ett stort urval av prisvärda glasögon, allt beroende på din personliga stil. Försök att ta ur svängarna med dina glasögon genom intressanta färger såsom mörkröd, mossgrön eller stilrent svart.

ExtraOptical gör det möjligt för dig att skapa ditt egna glasögonmode och din egna glasögongarderob. Du kan ha ett par glasögon för stranden, ett par stilrena glasögon för jobbet, ett par säkra glasögon för gymmet och ett par coola glasögon för fest och fritid!

Nya glasögon är ett bra sätt att uppdatera ditt utseende på, utan att behöva köpa en helt ny garderob.


Hitta stilfulla glasögon på nätet hos ExtraOptical!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Greenwood
  eXo
  Greenwood
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 2. Uptoyou
  eXo
  Uptoyou
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 3. Uptoyou
  eXo
  Uptoyou
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 4. Tema
  eXo
  Tema
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 5. Flere
  eXo
  Flere
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 6. Uptoyou
  eXo
  Uptoyou
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 7. Tema
  eXo
  Tema
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 8. Card
  eXo
  Card
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 9. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 10. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 11. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 12. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50

Se alla våra glasögon!