Glasögon och makeup

Helena Rönnblad - från skönhetsbloggen Imakeyousmile.se visar dig hur du lägger makeup med markerade bågar.

Att få ögonen att synas under ett par breda och markerade glasögon är inte det enklaste.

 Man måste lägga applicera mycket smink för att det ska synas, en festsminkning blir en vardagssminkning om du sätter på dig glasögon. Samtidigt bör man akta sig för att applicera för mycket smink, för man vill inte heller att ögonen ska smälta ihop med glasögonen som en stor "blaffa" utan man vill ju bara framhäva ögonen under.

Här kommer 10 st tips till er, vissa som gäller alla glasögon och vissa som är specifika för just markerade bågar!

1. Framhäv ögonen

Jobba mycket med båda ljusa och mörka ögonskuggor, samt skimriga och matta. Detta skapar kontraster vilket i sin tur kommer drar mer uppmärksamhet till ögonen. De ljusa/skimriga skuggorna applicerar du på de områden du vill framhäva mer - ögonvrån och ögonlocket till exempel. De mörka/matta skuggorna kan du använda för att skapa mer djup i sminkningen, exempelvis längs globlinjen.

2. Förstora ögonen

Att framhäva ögonen och förstora dom är lite samma princip, men två detaljer som gör stor nytta för att ögat ska se större och mer öppet ut är först och främst att ljusa upp vattenlinjen med en ljus kajalpenna. Om du har små ögon/hängiga ögonlock så rekommenderar jag även att måla den mörka skuggan i globlinjen lite högre upp än vad din globlinje egentligen sitter - detta ger intrycket av ett större ögonlock och en mer öppen blick.

3. Anpassa efter formen

"

Sätt på dig glasögonen och titta rakt fram i spegeln. Vilka delar av ögonen blir gömda, och vilka syns tydligt? På de områden där glasögonbågen tar mycket plats kan det vara en bra idé att arbeta mest med ljusa skuggor för att framhäva, och på de områden där det är helt öppet kan du lägga fokusen. På mina glasögon är det undersidan av ögonen som är helt expanderade - så jag har lagt mycket mer mörkt under ögat. Men bågen ""skär av"" ögonlocken lite, så där vill jag lägga mycket ljust och skimrigt både på ögonlocket och under brynet för att det ska träda fram mer där bakom bågen.

"

4. Balans

Eftersom vi applicerar mer smink för att ögonen ska synas under de markerade bågarna, så blir det väldigt mycket fokus på ögonen när vi väl har satt på oss glasögonen. Därför är det viktigt att inte glömma rouge och läppar, för att få en harmonisk balans i ansiktet. Gillar du färgstarka läppar så välj en diskret rouge, och gillar du mer diskreta läppar så kan du välja en lite mer pigmentrik rouge. Mycket av både ögon, rouge och läppar kommer inte ge balans, utan kommer tvärtom ge ett "stökigt" intryck. Satsa på två detaljer istället för tre.

"

5. Ögonbryn

Glöm inte att fylla i ögonbrynen, annars försvinner dom lätt bakom bågarna. Gör gärna en hög form till bågarna som jag har, det är snyggt om dom hamnar över bågen så mycket som möjligt, och inte nere i samma höjd så att dom smälter in i bågens överkant.

6. Primer

En ögonskuggsprimer är viktigt om du vill få fram pigmenten i ögonskuggorna ordentligt, så att dom syns mer under glasögonen. En ögonskuggsprimer appliceras efter foundation, före ögonskuggor.

7. Komplementfärger

Sminkningarna som jag kommer visa er är ganska neutrala, för att de ska passa alla. Men färg kommer alltid få dina ögon att synas mer under sminkningen, dessutom är det så snyggt! Ett tips för att framhäva just din ögonfärg, är att använda komplementfärgen.

"

Blå ögon - Gul, orange, guld, bronze. Bruna ögon - Kalla färger så som blått. Gröna ögon - Lila och lilarosa toner.

"

8. Grundsminket

Ofta kan grundsminket kladda av sig på glasögonen under dagen, vilket förstör både din snygga grund samt smutsar ner bågarna. Applicera mycket puder kring ögonen när du sminkar dig, och bättra på under dagen också om du har lätt för att bli oljig. Då är ditt grundsmink mer "fast" och kommer inte glida runt och fastna på bågarna.

9. Närsynt/Långsynt

Är du närsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se mindre ut - jobba mycket på att förstora ögonen.

Är du långsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se större ut - detta är oftast inget problem då många av oss gillar stora ögon, då kan man bara följa sina naturliga drag för att framhäva det man redan har. Vill du däremot förminska ögonen så kan du applicera mycket mörk närmast ögonen (ex. mörk kajalpenna längs vattenlinjen och fransraderna) och sedan applicera ljust längs globlinjen.


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Greenwood
  eXo
  Greenwood
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 2. Uptoyou
  eXo
  Uptoyou
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 3. Uptoyou
  eXo
  Uptoyou
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 4. Tema
  eXo
  Tema
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 5. Flere
  eXo
  Flere
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 6. Uptoyou
  eXo
  Uptoyou
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 7. Tema
  eXo
  Tema
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 8. Card
  eXo
  Card
  Regular Price 395:- Special Price 276,50
 9. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 10. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 11. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50
 12. Frister
  eXo
  Frister
  Regular Price 595:- Special Price 416,50

Se alla våra glasögon!