Förändringar i glassögonmodet under 1900-talet

Tänkte att det var dags med ett litet boktips :)

Glasögon är ett genialt expempel på hur stil, mode och praktisk funktionalitet kan relateras. Ända sedan glassögonens härkomst blev de ansedda som en omodern nödvändighet och det var inte förrän i början av 1900-talet som designare började innse att glasögon kunde bidra till ett helhetligt utseende och bli ett identitetsskapande tillbehör för användaren.

Under senare tid har också glasögon, som ett modetillbehör, fått ett uppsving. Detta visar att, trots att kontaktlinsar och laseroperationer representerar stora framsteg , kommer det aldrig att ta slut på efterfrågan på glasögon. Om du är speciellt interesserad kan vi rekommendera boken ”Eyewear: A Visual History” skriven av New Yorks glasögondesignare och samlare.

Boken tar upp glasögonmodets utveckling på 1900-talet. Boken är kronologiskt utarbetad och presenterar en fantastisk serie av bilder. Den första delen av boken är speciellt lärorik och tittar på de tidigaste glasögonbågarna. De nästa avsnitten visar en imponerande rad av designglasögon från berömda namn som bl.a Pierre Cardin, Oliver Goldsmith, Silouette och Ray Ban. Har du dilla på glasögon, som vi har, så njut av denna boken med fantstiska fotomontage av glasögon och glasögonmode genom tiderna.


Se några av våra utvalda glasögon under:


Se alla våra glasögon!