Det är coolt att vara en nörd!

Har du inte hört? Nördglasögon är coolt. Väldigt coolt. Därför är det ingen överraskning att fler och fler människor vill se ut som en nörd! Flera köper också glasögon utan styrka, bara för att få "looken".

"

Trenden har pågått ett tag, och den har bara fortsatt att växa ut i 2015, men kan denna typ av glasögon vill verkligen ge dig det där lilla extra och komplettera en outfit? Ja, och de flesta klär denna typ av glasögon. Här ger vi dig tips och guidar dig igenom de olika typerna av nördglasögon.

"

Olika typer av nerd glasögon

Generellt kan man säga att det finns tre typer av nerd glasögon. Det vanligaste är kanske mest känd är den så kallade Wayfarer stil. De andra två har vi valt att kalla Clark Kent-stil och Browline stil. Här kommer vi att gå igenom de tre olika stilar och ge dig några exempel på vart du hittar dessa i vår nätbutik.

Wayfarer Nördglasögon

"

Den mest kända Wayfarer bågen kommer från Ray-Ban Wayfarers. Ursprungligen en ram som är allmänt känd och inte som nördglasögon, tvärtom. Men om du sätter vanligt glas i denna typ av båge kommer du att ha de största nerdglasögonen av dem alla! Idag är Wayfarer ramar överlägset de mest populära nördglasögonen. Denna typ av båge är både rolig och cool - och vi har en hel del av dem! De är också mer mångsidig och kan användas med en mängd olika outfits. Kanske den enda nackdelen (eller fördel, som du ser det) är att Wayfarers är nu så vanligt att knappt lyckas sticka ut i mängden med dem längre.

"

Clark Kent Nördglasögon

Om du vill vara lite mer originellt med ditt val av nördglasögon, borde du kolla in Clark Kent-stil. De är förmodligen lite mindre trendiga, men de är inte så ovanliga att man kommer att stå ut som knäppisen på stan. Vad som också är coolt med den här typen av bågar är att de är lite mer trogen "the nerd glasses legacy", till skillnad från Wayfarer-stil som har blivit så vanligt. Med Clark Kent nördglasögon kommer du verkligen vara mitt i prick bland hipsters.

Browline Nördglasögon

fall du vill ta Wayfarer-stilen ett steg längre, men önskar att skippa den coola stilen, och ersätta denna med lite vintage-image, bör du gå till ett par Browline med halv båge. Denna typ av glasögon är uppenbarligen populärt igen och var en av våra bästsäljare i sommar! Detsamma gäller Browline, här kommer du sticka ut lite extra i skillnad till en traditionell Wayfarer-stil, men samtidigt kommer du att vara mer hipster än vanligt.

Happy nerding!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 795:-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 695:-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 555:-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 475:-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595:- Special Price 415:-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195:- Special Price 155:-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 535:-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!