I dag har många en arbetsvardag där stora delar av dagen tillbringas framför dataskärmen. Det ställer krav till synet, ögonen måste jobba med att fokusera på nära håll över längre tid. För någon skapar inte detta några problem, medan det för andra resulterar i slitna ansträngda ögon, trötthet och huvudvärk. Använder man progressiva glasögon dagligen kan detta leda till fel arbetsställning som igen kan leda till stel nacke, stela axlar och huvudvärk.

Terminalglasögon har ett glas som avlastar på nära håll och på lite längre avstånd. De täcker ett behov för läsning av pappersdokumentet på nära håll och dataskärmen på lite längre avstånd. Det finns olika glaslösningar för dataglasögon.

Några glas har en liten grad av progression (men inte i lika stor grad som med rent progressiva glas), andra glas är glasögon som har lika styrka i hela glasset. I samtal med optikern hittar man fram till den bästa glaslösningen för dig. Målet är att anpassa et glas som bäst täcker dina synproblem genom hela dagen.

Ofta tror man att progressiva glasögon fungerar till allt, men när det gäller avståndet till dataskärmen befinner man sig i ett område av att det progressiva glaset, som är smalast, och som därför inte ägnar sig så bra i en långa perioder på det avståndet. Många upplever att man måste böja huvudet lite bakåt för att komma in i läsdelen av glaset för att kunna se optimalt, altså man blir sittande i en dårlig arbetsställning. Glasögonglas som används framför dataskärmen har en bred mellanson, där det progressiva glaset är smalt, och man får därför bra syn mot skärmen samtidigt som du har en bra arbetsställning.

Det är inte bara personer som använder prograssiva glasögon som behöver dataglasögon. Studenter och andra yngre personer som tillbringar många timmar framför PC`en kan också behöva glasögon för att avlasta intensivt närarbete. Det behövs inte någon egen synundersökning för att skaffa sig dataglasögon. Om du har kontrollerat synet och har ett recept som är uppdaterad kan Termin-/Dataglasögon produceras ut ifrån detta. Anne B.Høyen Godkänd optiker.


Se alla våra terminalglasögon här!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 795:-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 695:-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 555:-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 475:-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595:- Special Price 415:-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195:- Special Price 155:-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 535:-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!