Jag behöver körglasögon! Hur väljer jag riktiga körglasögon? Varför borde jag ha egna körglasögon? Extra Optical får många hänvisningar från er runt temat körglasögon. Här guidar vi dig genom vad du kan få ut av ett par körglasögon och hur du väljer det rätta paret för körning.

Körglasögon är glasögon som är speciellt gjorda för att göra körningen bättre och säkrare för dig och andra traffikanter. De kan öka kontrasterna runt dig, och antireflex kan reducera reflextioner från mötande bilar och stark sol. Glasögon för körning är inte längre enbart för yrkeschaufförer, då alla nu har möjligheten att äga flera par glasögon.

Många har den förmening om att körglasögon med glas med gul färg och/eller polariserade glas är bra för bilkörning, och det stämmer, så länge du inte kör när det är skymning eller när det är mörkt. Glasögonglas med gul eller orange färg vill reducera bländning och förbättra kontrasterna i omgivningen bättre än klara glas med antireflex, men när du kör i mörkret har du redan begränsade ljusförhåll. Ett färgat glas vill reducera mängden av ljus som överförs till ögat ytterligare, och på så sätt ha motsatta effekten. Körglasögon med gula glas vill göra körningen mindre säker ifall det är mörkt ute.

Flera par körglasögon

Trots att den gula tonen i glaset kan ge användaren ett bättre intryck av att se bättre, stämmer detta kanske inte alltd med verkligheten. Gula glas är passar bäst till dimmiga förhållanden, och för körning i normalt dagsljus. Ifall du önskar att ha ett par körglasögon med gula glas på dagen, borde du också ha ett par körglasögon med klart glas liggande i bilen för situationer med reducerade ljusförhållanden.

Reducera blänning och reflextioner

Om blänning från frontlyktor ofta är ett problem för dig, borde du uppsöka ögonläkare för en grundig synundersökning. Det behöver inte vara något allvarligt, men det kan vara en tidig indikation på grå starr. Det bästa alternativet för nättkörning är körglasögon med klart glas och med antireflexbahandling. Denna behandling är också kallat ett AR-behandling. AR-behandling är bra på två sätt. För det första reducerar det intärna reflektioner i själva glasögonglaset, så kallade halo-effekt problem, samt att AR-behandlingen ökar överförningen av ljus genom glaset till ögat. Du kan välja att få glas med antireflex i de flesta av ExtraOpticals glasögon.

Tips för optimal syn för bilkörning om natten:

 • Se till att ha glasögon med rätt styrka. Ta en ny synundersökning hos en optiker ifall du är osäker.
 • Ifall du inte vill ha flera par glasögon, bör glasen i dina körglasögon ha klara glas och ha antireflexbahandling.
 • Se alltid till att glasögonen, frontrutan och frontlyktorna är rena.


Kör försiktigt!


Körglasögon för bilen


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Everett
  eXo
  Everett
  Från endast 795:-
 2. Duchess
  eXo
  Duchess
  Från endast 795:-
 3. Cricket
  eXo
  Cricket
  Från endast 795:-
 4. Basil
  eXo
  Basil
  Från endast 795:-
 5. Benji
  eXo
  Benji
  Från endast 795:-
 6. Buster
  eXo
  Buster
  Regular Price 595:- Från endast 446,25
 7. Candy Bie
  eXo
  Candy Bie
  Från endast 795:-
 8. Bonbon
  eXo
  Bonbon
  Från endast 595:-
 9. Mon Chou
  eXo
  Mon Chou
  Från endast 595:-
 10. Sugar Pie
  eXo
  Sugar Pie
  Från endast 795:-
 11. Honey Bun
  eXo
  Honey Bun
  Från endast 595:-
 12. Chicklet
  eXo
  Chicklet
  Från endast 595:-

Se alla våra glasögon!