Vilket glasögonglas behöver jag?

Valet av glas beror främst på styrkan. Det är klokt att välja ett högt index om du behöver hög styrka. Glaset kommer att bli tunnare och lättare om du väljer ett högt index.

Man kan säga att ett glas med högt index kommer att förbättra glasögonens utseende (genom att vara tunnare) och bättre komfort (genom att vara lättare). Detta gäller särskilt om du är mycket närsynt eller långsynt. Det rekommenderas inte att använda standardglas för personer med hög styrka, eftersom detta glas kommer att bli för tjock och tungt för ramen.

Nedanstående exempel visar hur tjockleken påverkas av en styrka på + 4,00 och - 4,00 för de olika typerna av index. Glas med en diameter på 65mm.

Om du är långsynt, vilken innebär att du har ”plus” (+) styrka, är glaset tjockare i mitten och tunnare i kanterna. Om du är närsynt, vilket innebär att du har "minus" (-) styrka, är glaset tjockare i kanten och tunnare i mitten.

Notera: Förutom ditt indexval kommer glasets tjocklek även att påverkas av styrkan, PD och glasets storlek. Till exempel vid höga plus styrka och stora glas kan en ökad glasindex minska tjockleken på mitten av glaset men vid högre styrkor kan man fortfarande uppleva relativt tjocka glas. Detta är på grund av den konvexa formen på glas med höga plus styrkor.


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
  1. Horten
    eXo
    Horten
    Regular Price 995:- Special Price 795:-
  2. Horten
    eXo
    Horten
    Regular Price 995:- Special Price 695:-
  3. Kongsberg
    eXo
    Kongsberg
    Regular Price 795:- Special Price 555:-
  4. Kongsberg
    eXo
    Kongsberg
    Regular Price 795:- Special Price 475:-
  5. Moelv
    eXo
    Moelv
    Regular Price 595:- Special Price 415:-
  6. Moss
    eXo
    Moss
    Regular Price 195:- Special Price 155:-
  7. Mysen
    eXo
    Mysen
    Regular Price 595:- Special Price 535:-
  8. Mysen
    eXo
    Mysen
    Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!