Oavsett om du njuter av ett fancy hotell eller packar ryggsäcken för inför en helg uppe i fjället, borde du tänka lite extra på dina glasögon när du packar. Här är våra bästa tips på hur du bäst tar hand om dina glasögon och dina ögon i sommar!

Glöm inte putskluten!

Putsar du glasögonen med en T-shirt eller med torkpapper kan det skrapa bort beläggningen på dina glasögon.De flesta glasögonglas har någon form av skyddsbeläggning, men med hjälp av alternativa sätt att att putsa glasögonen, slipar du nerdenna beläggningen, vilket minskar livslängden för dina glas. Endast mircrofiber-rengöringsdukar rekommenderas, och vi skickar med en av dessa i alla våra beställningar.

Lägg glasögonen i ett fodral! Glasögonen borde i värsa fall förvaras i ett mjukt fodral, men helst i ett hårt fodral när den inte används. Glasögon skall INTE läggas lösa i handväskor/väskor eller läggas i fickan när den inte används. Ett glasögonfodral tar lite mer plats, men hjälper till att förhindra att du får irriterande smårepor i glaset. Reser du med flera par glasögon/solglasögon, kan vi rekommendera resmappen som du hittar i vår nätbutik.

Skydda dig mot solen!

Reser du på en solsemester i sommar, eller kanske vi även kan ha tur att se solen i här i norr, bör du skydda dina ögon. Starkt solljus kan skad Lägg glasögonen i ett fodral! Glasögonen borde i värsa fall förvaras i ett mjukt fodral, men helst i ett hårt fodral när den inte används. Glasögon skall INTE läggas lösa i handväskor/väskor eller läggas i fickan när den inte används. Ett glasögonfodral tar lite mer plats, men hjälper till att förhindra att du får irriterande smårepor i glaset. Reser du med flera par glasögon/solglasögon, kan vi rekommendera resmappen som du hittar i vår nätbutik.a dina ögon, och rätt solskydd är därför mycket viktigt. Inom solskydd du har nu flera alternativ: - Solglasögon med styrka - Fotokromatiska glas som ändras färg efter hur starkt solen skiner. - Clip-On – fäst solglas ovanpå dina vanliga glasögon. En olycka kommer sällan ensam.Är du beroende av dina glasögon för att se, bör du tänka på det när du packar. Ha alltid ett extra par i bagaget, olyckor kan inträffa. Riskera inte att få hela semestern förstörd när du står där med ett par brutna glasögon i handen på första dagen av semestern, eller när bagaget skickades till Calcutta i stället för Köpenhamn. På ett extra par behöver inte välja någon fancy båge eller dyra glas. Förhoppningsvis behöver du dem inte.


Se alla våra glasögon här!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Everett
  eXo
  Everett
  Från endast 795:-
 2. Duchess
  eXo
  Duchess
  Från endast 795:-
 3. Cricket
  eXo
  Cricket
  Från endast 795:-
 4. Basil
  eXo
  Basil
  Från endast 795:-
 5. Benji
  eXo
  Benji
  Från endast 795:-
 6. Buster
  eXo
  Buster
  Från endast 595:-
 7. Candy Bie
  eXo
  Candy Bie
  Från endast 795:-
 8. Bonbon
  eXo
  Bonbon
  Från endast 595:-
 9. Mon Chou
  eXo
  Mon Chou
  Från endast 595:-
 10. Sugar Pie
  eXo
  Sugar Pie
  Från endast 795:-
 11. Honey Bun
  eXo
  Honey Bun
  Från endast 595:-
 12. Chicklet
  eXo
  Chicklet
  Från endast 595:-

Se alla våra glasögon!