Glasögon och ansiktsform

Vilka glasögon passar mig?

När du ska välja stil och form på dina nya glasögon, är det bra att tänka på vilken typ som passar den ansiktsform som du har. Det är inget som är rätt och fel, men det finns några generella riktningslinjer man kan använda sig utav. Här guidar vi dig igenom de fyra mest vanliga ansiktsformerna och ger dig olika tips på vilka glasögon som vill passa dig bäst.
Runt ansikte

Ett runt ansikte har böjda linjer och är oftast lika bred som den är høyt.For att göra ett runt ansikte tunnare och längre, anser smala glasögonbågar med skarpa vinklar, en tydlig bro som vidgar ögonen och ramar som är bredare än det är höga. Glasögon med en rektangulär form och inte kvadratiska och runda, rekommenderas för personer som har en rund ansiktsform.Hjärtformat ansikte

Om du har hjärtformat ansikte, har du gärna ett ansikte som är bredare i översta tredjedelen av ansiktet, och smalare längre ner. För att minimera bredden på den övre delen av ansiktet, och öka den totala balansen väljer bågar som är bredare vid botten, eller ramtyper har ett ljust och luftigt uttryck. Ramlösa glasögon eller glasögon med runda bågar klär hjärtformat ansikte mycket väl.Ovala ansikte

Ett ovalt ansikte anses av många vara den perfekta ansiktsform på grund av dess balanserade proportioner. För att behålla den naturliga balansen i ett ovalt ansikte, bör du välja glas med ramar som är lika bred som eller bredare än, den bredaste delen av ansiktet.
Fyrkantig ansikte

Ett fyrkantigt ansikte tenderar att ha en stark och markant käke och bredare panna. Ansiktets bredd och längd har samma proportioner, men ansiktet har flera olika vinklar och mindre böjda linjer än ett runt ansikte. För att mjuka upp en fyrkantigt ansikte, rekommenderar vi att du väljer smala glasögon. Glasögon med ovala bågar och runda glasögon som lämpar sig för dig med en fyrkantig ansiktsform.


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Gatlin
  eXo
  Gatlin
  Från endast 1795:-
 2. Hovedbilde av brillen Stange, fra eXo. En cateye, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Blackbird
  Från endast 1795:-
 3. Jalla
  eXo
  Jalla
  Från endast 1795:-
 4. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Lightning
  Från endast 1795:-
 5. Cheetah
  eXo
  Cheetah
  Från endast 1795:-
 6. FastFrameTEST
  eXo
  FastFrameTEST
  Regular Price 595:- Från endast 495:-
 7. Mace
  eo Selection
  Mace
  Från endast 795:-
 8. Cassia
  eo Selection
  Cassia
  Från endast 595:-
 9. Cardamom
  eo Selection
  Cardamom
  Från endast 595:-
 10. Javitri
  eo Selection
  Javitri
  Från endast 995:-
 11. Pippali
  eo Selection
  Pippali
  Från endast 995:-
 12. Kasoori
  eo Selection
  Kasoori
  Från endast 995:-

Se alla våra glasögon!