Glasögonorm! Det är vad de kallade oss i grundskolan. Minns väl mina runda glasögon med mineralglas och Leiner bakom öronen.

Tunga metallglasögon som man ständigt var tvungen att puttas på plats på näsan. Mobbning brukade vara ett utbrett problem för barn och unga, och när jag var yngre glasögon nästan synonymt med offret. Glasögonorm och flaskbotten, var typiska kommentarer, säkert inte illa menat, men det stack till i en pojkes kropp. Om man också var tvungen att gå med patch på ena ögat för att träna upp synsskärpan, kan man nästan bara föreställa sig hur det var. Tur att jag var bra i idrott, som på något sätt vägde upp så att mobbning inte gick för hårt på mig. På högstadiet var linser "räddningen".

I vuxen ålder har det verkligen vänt. Idag är jag inget fan av linser, men har dock flera varianter av glasögon. Jag har ungefär åtta par glasögon, retro glasögon, klassiska glasögon, moderna glasögon, dessutom, jag har sportglasögon med styrka och solglasögon. Älskar att bära glasögon och variera mina glasögon för olika tillfällen.

Studier visar att barn i dag inte blir mobbade på samma sätt som tidigare. Glasögon anses coola och tuffa, och även som en modeaccessoar. Tack vare bättre barnglasögon med lätta och tunna plastglas är det inte lika obekvämt för barnen att använda glasögon. Glasögon är "in" i dag, koch det märks när vi tillochmed säljer även glasögon utan styrka som en del i en fashionabel outfit. Så till er, kära föräldrar: Om ditt barn behöver glasögon, gör inte en stor grej utav detta, så kommer allt att gå mycket bra :)


Se alla våra barnglasögon här!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 795:-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 695:-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 555:-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 475:-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595:- Special Price 415:-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195:- Special Price 155:-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 535:-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!