Glasögonorm! Det är vad de kallade oss i grundskolan. Minns väl mina runda glasögon med mineralglas och Leiner bakom öronen.

Tunga metallglasögon som man ständigt var tvungen att puttas på plats på näsan. Mobbning brukade vara ett utbrett problem för barn och unga, och när jag var yngre glasögon nästan synonymt med offret. Glasögonorm och flaskbotten, var typiska kommentarer, säkert inte illa menat, men det stack till i en pojkes kropp. Om man också var tvungen att gå med patch på ena ögat för att träna upp synsskärpan, kan man nästan bara föreställa sig hur det var. Tur att jag var bra i idrott, som på något sätt vägde upp så att mobbning inte gick för hårt på mig. På högstadiet var linser "räddningen".

I vuxen ålder har det verkligen vänt. Idag är jag inget fan av linser, men har dock flera varianter av glasögon. Jag har ungefär åtta par glasögon, retro glasögon, klassiska glasögon, moderna glasögon, dessutom, jag har sportglasögon med styrka och solglasögon. Älskar att bära glasögon och variera mina glasögon för olika tillfällen.

Studier visar att barn i dag inte blir mobbade på samma sätt som tidigare. Glasögon anses coola och tuffa, och även som en modeaccessoar. Tack vare bättre barnglasögon med lätta och tunna plastglas är det inte lika obekvämt för barnen att använda glasögon. Glasögon är "in" i dag, koch det märks när vi tillochmed säljer även glasögon utan styrka som en del i en fashionabel outfit. Så till er, kära föräldrar: Om ditt barn behöver glasögon, gör inte en stor grej utav detta, så kommer allt att gå mycket bra :)


Se alla våra barnglasögon här!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Gatlin
  eXo
  Gatlin
  Från endast 1795:-
 2. Hovedbilde av brillen Stange, fra eXo. En cateye, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Blackbird
  Från endast 1795:-
 3. Jalla
  eXo
  Jalla
  Från endast 1795:-
 4. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Lightning
  Från endast 1795:-
 5. Cheetah
  eXo
  Cheetah
  Från endast 1795:-
 6. FastFrameTEST
  eXo
  FastFrameTEST
  Regular Price 595:- Från endast 495:-
 7. Mace
  eo Selection
  Mace
  Från endast 795:-
 8. Cassia
  eo Selection
  Cassia
  Från endast 595:-
 9. Cardamom
  eo Selection
  Cardamom
  Från endast 595:-
 10. Javitri
  eo Selection
  Javitri
  Från endast 995:-
 11. Pippali
  eo Selection
  Pippali
  Från endast 995:-
 12. Kasoori
  eo Selection
  Kasoori
  Från endast 995:-

Se alla våra glasögon!