När du har ett barn som behöver glasögon är det mycket du måste tänka på. Det allra viktigaste är i alla fall alltid att du skall köpa glasögon som uppfyller ditt barns behov. Här får du fem tips som du kan använda när du köper glasögon till barn på nätet.

Det kanske allra viktigaste när du skall köpa barnglasögon är att se till att bågarna på glasögonen är passande till ditt barns ålder och aktivitetsnivå. Om du har ett barn med högt aktivitetsnivå, ett barn som är både högt och lågt, så skall du överväga ett par solida glasögon i plast. De kommer inte att bli böjda och gå sönder om barnet skulle ha otur. Ett annat alternativ kan vara barnglasögon med metallbågar. Bågar av metall är mer flexibla men kan också därför lättare bli böjda.


2. Riktig näsbrygga på barnglasögon

Därefter skall du hitta ett par barnglasögon med riktig näsbrygga. Barnnäsan är inte fullt utvecklad och näsbryggan på glasögonen bör därför ta hänsyn till detta både i storlek och utforming. De flesta barnglasögon tar hänsyn till det som standard. Justerbara näskuddar kan vara ett bra alternativ, då kan man justera de efter barnets näsa.

3. Böjbara skalmar

I princip finns det två typer av skalmar du kan välja mellan:

  -böjbara skalmar som kan justeras helt bakom örat
  -standardskalmar som ligget uppe på örat

Skalmar som är böjbara och som går runt hela barnets öra är perfekta för de minsta med små öron. De är också bra att använda i lek och idrott. Om barnet inte behöver att använda glasögon hela tiden kan standardskalmar vara ett bra alternativ. Först och fremst för att glasögon av den typen är lättare ta av och på. En annan viktig sak som du bör tänka på när det gäller skalmar är att kontrollera om de har fjädrande gångjärn. Fjädrande gångjärn ger större fleksibilitet och det kan i några tillfällen rädda barnets glasögon när det de skall av i all hast eller med en hand. Detta kan bespara dig för en reparation eller för att bli tvungen att köpa nya glasögon så ofta.

4. Barnglasögon med repskyddsbehandling

En annan viktig detalj som kan vara värt att märka sig är repskyddsbehandling. Barnglasögon får tuffare behandling än glasögon till vuxna, oavsett hur försiktigt ditt barn är. Härdning av glasen kostar bara 99 :- kr extra och vill absolut vara värt det i längden.

5. Barnglasögon för de modemedvetna

Barn vet ofta vad de gillar och vad de absolut inte vill ha. När du har valt ut de glasögonen som passar bäst för ditt barn så bör du kanske involvera barnet i val av färg och stil. Det kommer att ge barnet en bättre känsla för sin glasögon. När barnet känner att de har valt sina glasögon själv blir de ofta mer benägna att ta hand om dem och använda dem med stolthet. Kom ihåg att barnglasögon är coolt.

Värdena från receptet lägger du enkelt in i nätbutiken hos ExtraOptical när du beställer de barnglasögonen ni har valt.


Köp barnglasögon här!


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Gatlin
  eXo
  Gatlin
  Regular Price 1795:- Från endast 1256,50
 2. Hovedbilde av brillen Stange, fra eXo. En cateye, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Blackbird
  Regular Price 1795:- Från endast 1256,50
 3. Jalla
  eXo
  Jalla
  Regular Price 1795:- Från endast 1256,50
 4. Hovedbilde av brillen Rolla, fra eXo Selection. En wayfarer, svart brille med hel ramme.
  eXo
  Lightning
  Regular Price 1795:- Från endast 1256,50
 5. Cheetah
  eXo
  Cheetah
  Regular Price 1795:- Från endast 1256,50
 6. FastFrameTEST
  eXo
  FastFrameTEST
  Regular Price 595:- Från endast 416,50
 7. Mace
  EO Selection
  Mace
  Regular Price 795:- Från endast 556,50
 8. Cassia
  EO Selection
  Cassia
  Regular Price 595:- Från endast 416,50
 9. Cardamom
  EO Selection
  Cardamom
  Regular Price 595:- Från endast 357:-
 10. Javitri
  EO Selection
  Javitri
  Regular Price 995:- Från endast 696,50
 11. Pippali
  EO Selection
  Pippali
  Regular Price 995:- Från endast 696,50
 12. Kasoori
  EO Selection
  Kasoori
  Regular Price 995:- Från endast 696,50

Se alla våra glasögon!