Varför borde du kolla din syn? Regelmessiga synundersökningar är viktigt, oberoende av din ålder och hälsa. Under en synundersökning kollar inte optikern/ögonläkaren bara själva synet, utan kollar även dina ögon för vanliga ögonsjukdommar och din ögonhälsa.

Din ögonhälsa kan ofta vara en indikator på generell hälsotillstånd, och kan hjälpa med att sjukdommar kan upptäckas på ett tidigare stadie. Ögonläkare och optiker kan ofta vara det första hälsopersonalet som upptäcker höjt blodtryck och diabetes.

Enkelta upplever att ga mycket stabilt syn i lägre perioder, medans andra vill vara i stadig ändring. Trots detta, är det en bra idé att ta regelmessiga synundersökingar, både i förhållande till eventuella synskorrigeringar och ögats- och den generella hälsosituationen.At upptäcka mindre synfel hos barn, kan ofta vara en utfordring, och många barn går ofta ubehandlande för synfel aldeles för länge. Ifall synfel blir upptäckt på ett tidigt stadie hos barn, kan detta hjälpa till med ett generellt bättre syn och allmäntillstånd för barnet, samtidigt som man kan upptäcka synfel som kan förvärra sig. Speciellt skeva hornhinnor och skillander i brytningen i ögat hos barn borde behandlas på ett så tidigt stadie som möjligt, så man slipper längre behandlingsperioder med lapp för ögat. Skulle barnet gå med sådana problemer under längre tid, vill barnet få ett öga som är mycket mer dominant än det andra, och att det med störst synfel nästan kopplas bort. De flesta synfel och ögonsjukdommar kan behandlas, och att upptäcka detta på ett så tidigt stadie som möjligt är alltid bra. Så ta väl hand om dina ögon och din hälsa, och ta ett syntest!


Köp nya glasögon här


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 795:-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 695:-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 555:-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 475:-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595:- Special Price 415:-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195:- Special Price 155:-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 535:-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!