När man passerar en viss ålder kommer faktiskt de flesta att behöva läsglasögon. Kanske du är i 40-årsåldern och märker att du inte längre kan fokusera på nära håll. Det är en naturlig del av vår åldersprosses och kallas presbyopi eller ålderssynthet. Men vad är det egentligen som händer? För att förstå det, har vi här, förklarat det på ett enkelt sätt:

När vi ändrar fokus från att se ett föremål på långt avstånd till kort avstånd så kommer små muskler i ögonen att dra sig samman. Det kan du jämföra med att skruva på linsen på en kamera för att öka eller minska fokus.

Som alla andra muskler i kroppen kommer också dessa muskler att bli stela med åren, något som gjör att det är svårare för musklerna att ändra form. Resultatet blir att våra ögon inte längre har ”komplett utbud” till fokusets tillgänglighet.

I 20-årsåldern

Därför måste vi använda glasögon som skapar fokus for oss. Även om de flesta upplever att denna ändringen händer över natten, så går det faktiskt väldigt gradvis och det startar när vi är i 20-årsåldern. Vi lägger inte märke till det därför att vi har ”komplett utbud” av fokus och att förlora lite påverkar inte våra normala aktiviteter.

Det finns flera bra alternativer som kan var till hjälp för dina ögon. Om du ser bra på långt avstånd kommer traditionella läsglasögon att hjälpa deg att se utmärkt på kort avstånd. Om du redan använder glasögon kan det vara en bra idé att gå över till progressiva glasögon.


Hitta läsglasögon på nätet hos ExtraOptical


Se några av våra utvalda glasögon under:

briller alle
 1. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 795:-
 2. Horten
  eXo
  Horten
  Regular Price 995:- Special Price 695:-
 3. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 555:-
 4. Kongsberg
  eXo
  Kongsberg
  Regular Price 795:- Special Price 475:-
 5. Moelv
  eXo
  Moelv
  Regular Price 595:- Special Price 415:-
 6. Moss
  eXo
  Moss
  Regular Price 195:- Special Price 155:-
 7. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 535:-
 8. Mysen
  eXo
  Mysen
  Regular Price 595:- Special Price 475:-

Se alla våra glasögon!