Toriska linser för brytningsfel.

Har du brytningsfel, även kallat astigmatism? Då är toriska linser kontaktlinstypen för dig. Förutom att korrigera brytningsfel kan toriska linser också korrigera både närsynthet och långsynthet.

Människor med normal syn har en rund, kulformad, hornhinna. När man har astigmatism har hornhinnan i stället en något avlång form. Det här gör att ljusbrytningen inte blir perfekt och att synen därför blir oskarp. Toriska linser har en asymmetrisk form som gör det möjligt att korrigera detta fel. Bra korrektion av brytningsfel kräver att kontaktlinserna alltid sitter i samma position på ögat, till skillnad från vanliga sfäriska linser som roterar på ögat när man blinkar. För att få till detta använder producenterna sig av åtskilliga avancerade tekniker. Oftast är den nedersta delen av linsen lite tyngre än resten av linsen, så att den tack vare tyngdkraften kan hålla sig på plats. Nästan magiskt, är det inte?

Hur man väljer rätt toriska linser?

Alla de stora linsproducenterna tillverkar toriska linser, och du har många valmöjligheter vare sig du föredrar endagslinser eller månadslinser. Endagslinser är praktiska och icke desto mindre hygieniska, då du tar på dig ett nytt, sterilt par varje morgon. Månadslinser är i sin tur billigare, framför allt om du använder linser varje dag. Toriska linser kan även fås som dygnslinser, med andra ord linser du kan använda kontinuerligt (både dag och natt) i allt från en veckas till en månads tid före linserna måste bytas ut. Se till exempel Biofinity, en serie dygnslinser av yppersta kvalitet från producenten CooperVision, som även inkluderar just toriska linser. Några upplever ett visst obehag vid användandet av toriska linser. Detta kan bero på att linserna rör sig så att skärpan inte korrigeras på rätt sätt eller att de känns tunga och märkbara. Det behöver emellertid inte betyda att du måste sluta använda toriska linser. Prova dig fram med flera olika märken – du hittar säkert en kontaktlins som fungerar för dig.

Du kan beställa Sveriges billigaste toriska linser från Extra Optical.

Toriska linser är mer komplexa och svåra att framställa än vanliga sfäriska linser. Det här gör dem också dyrare att köpa. Men om du köper dem hos Extra Optical betalar du inte mer för dina kontaktlinser än vad du måste göra. Extra Optical är Sveriges ledande optiker på nätet. Vårt mål är att alltid erbjuda landets billigaste linser. Därför ger vi dig en prisgaranti: om du skulle hitta identiska toriska linser till ett lägre pris hos en annan optiker i Sverige, får du tillbaka mellanskillnaden. Vår affärsfilosofi bygger på enkelhet, trygghet och lägsta möjliga pris. Vi säljer uteslutande äkta kontaktlinser från välrenommerade producenter. Vi vill att du ska vara supernöjd med alla dina köp hos oss och ger dig 100% nöjdhetsgaranti med 30 dagars full returrätt. Extra Optical är certifierade av Trygg E-handel. Beställ dina nya toriska linser från vår nätbutik!

Fallande ordning
Filter
Märke
 1. 3
 2. 3
 3. 8
 4. 3
Varumärke
 1. 3
 2. 1
 3. 1
 4. 2
 5. 2
 6. 2
 7. 3
 8. 1
 9. 2
Lens Type
 1. 15
 2. 55
Bärtid
 1. 6
 2. 10
 3. 1
Pris
Från SEK till SEK
 1. Proclear Toric XR 3 stk
  Proclear Toric XR 3 stk
  479:-
 2. Proclear Toric 6 stk
  Proclear Toric 6 stk
  479:-
 3. Biomedics Toric 6 stk
  Biomedics Toric 6 stk
  499:-
 4. Biofinity Toric 6 stk
  Biofinity Toric 6 stk
  489:-

17 Glasses found

Fallande ordning