för närsynta och långsynta.

Sfäriska kontaktlinser är den vanligaste linstypen. De används till att korrigera närsynthet och långsynthet. Sfäriska linser har en symmetrisk form och styrkan är densamma över hela linsytan. Till skillnad från andra typer av linser kan de därför rotera fritt på ditt öga när du blinkar.

Det finns ett enormt utbud av sfäriska linser i åtskilliga material, så du har näst intill ändlösa valmöjligheter. Alla de stora linsmärkena som Acuvue, Air Optix, Biofinity och Dailies, för att nämna några, har sfäriska linser i sina sortiment. Om du gillar att använda färglinser – kanske varje dag eller någon gång ibland – kan du glädjas åt att det är lätt att hitta sfäriska linser i alla tänkbara färger och nyanser. Du som kan använda sfäriska linser kommer garanterat hitta en lins som passar dina behov och din budget, ja, även om du är en av de sällsynta individerna som håller till längst ut på styrkeskalan.

För vem passar sfäriska linser?

Sfäriska linser kan användas av alla som antingen är närsynta eller långsynta och som inte behöver korrektion för astigmatism (brytningsfel) eller multifokala linser för presbyopi (ålderssynthet). Sfäriska linser kan fås som endagslinser, månadslinser och dygnslinser. Endagslinser kräver absolut ingen skötsel, och med nya sterila linser varje dag kan du vara säker på att de är hygieniska. Månadslinser är det billigaste alternativet, åtminstone om du använder linser varje dag, och passar för dig som inte ser några problem med att ta ut linserna på kvällen och sätta in dem igen på morgonen. Dygnslinser är ideala för dig som tycker att det är tufft att leva upp till de nödvändiga linsrutinerna eller som bara vill kunna tänka så lite som möjligt på dina linser.

Beställ Sveriges billigaste sfäriska linser från Extra Optical!

Sfäriska linser är ”standardmodellen” för kontaktlinser och de är nästan alltid billigare än mer komplicerade linstyper som toriska och multifokala linser. Dina linser blir extra billiga när du köper dem hos Extra Optical. Extra Optical är Sveriges ledande optiker på nätet och vi har som mål att alltid leverera landets billigaste linser. Därför ger vi dig en prisgaranti: om du hittar likadana sfäriska linser till ett lägre pris hos en annan optiker i Sverige, betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Vår affärsfilosofi är baserad på enkelhet, trygghet och lägsta möjliga pris. Vi säljer endast äkta kontaktlinser från välrenommerade producenter. Vi vill att du ska vara supernöjd med alla dina köp hos oss och ger dig 100% nöjdhetsgaranti med 30 dagars returrätt. Extra Optical är certifierade av Trygg E-handel. Beställ dina nya sfäriska linser från vår nätbutik idag!