Progressiva linser för ålderssynthet (presbyopi).

Har alla små bokstäver och tecken blivit helt oläsliga? Samla mod: progressiva linser är räddningen! Progressiva (även kallade multifokala) kontaktlinser används för korrigering av ålderssynthet, eller presbyopi, som det också heter. Linserna fungerar huvudsakligen på samma sätt som progressiva glasögon: de har flera zoner med olika korrektion, och övergången mellan de skilda zonerna är glidande.

Den viktigaste skillnaden är att när du använder progressiva glasögon är det var någonstans på glasögonglaset du ser som avgör korrektionen. Progressiva linser ligger däremot rätt på ögat, och därför kan näthinnan motta en skarp avstånds- och närbild på samma gång. Därmed är det hjärnan som måste göra jobbet med att hitta rätt korrigering och välja fokus utifrån vad det är du vill se. Progressiva linser kräver ofta en kort tillvänjningsperiod, men efter några dagar brukar de allra flesta känna sig bekväma i dem. Och visst är det en stor lycka att både kunna läsa vägskyltar och restaurangmenyer utan att behöva byta glasögon!?

Hur man väljer rätt progressiva linser.

Vare sig du bara har presbyopi och/eller dessutom är närsynt, långsynt eller har brytningsfel, kan progressiva linser ge dig skarp syn på alla håll. Alla de stora linsproducenterna erbjuder progressiva linser och du kan välja mellan åtskilliga linstyper och prisklasser. Månadslinser är det billigaste alternativet ifall du använder kontaktlinserna varje dag. Månadslinserna ska tas ut varje kväll, läggas i etui med linsvätska över natten och sättas in igen nästa dag. Linserna byts ut mot ett nytt par efter maximalt en månads användande. Fastän dagslinser kostar något mer än månadslinser, är det fler och fler nordbor som väljer att ha just dagslinser. Som namnet säger ska dessa linser bara användas under en dag för att sedan slängas och ersättas med ett nytt par. De här kontaktlinserna är tvivelsutan väldigt lättskötta, och dina linser är alltid hela, rena och fräscha om du väljer detta alternativ. Progressiva linser kan också fås som dygnslinser, som kan användas både dag och natt – även när du sover – i en till flera veckor. Till exempel inkluderar PureVision-serien från Bausch + Lomb en typ av multifokala linser som kan användas antingen som vanliga månadslinser eller som dygnslinser.

Du hittar Sveriges billigaste progressiva linser hos Extra Optical.

På jakt efter Sveriges billigaste progressiva linser? Då har du kommit till rätt ställe! Extra Optical är Sveriges ledande optiker på nätet. Vi har som mål att alltid erbjuda landets lägsta priser på kontaktlinser. Därför ger vi dig en prisgaranti: om du skulle hitta likadana multifokala linser till ett lägre pris hos en annan svensk optiker, betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Vi vill att du ska vara 100% nöjd med alla dina kontaktlinsköp hos oss, således har vi även nöjdhetsgaranti med 30 dagars full returrätt – oavsett skäl. När du beställer dina progressiva linser från oss skickas de från vårt lager. Inga tull- eller extraavgifter tillkommer.

Fallande ordning
Filter
Märke
 1. 2
 2. 5
 3. 4
 4. 4
Varumärke
 1. 2
 2. 1
 3. 1
 4. 1
 5. 4
 6. 3
 7. 2
 8. 1
Lens Type
 1. 1
 2. 55
 3. 16
Bärtid
 1. 8
 2. 7
Pris
Från SEK till SEK
 1. SofLens Multi-Focal 6 stk
  SofLens Multi-Focal 6 stk
  579:-
 2. Proclear Multifocal 6 stk
  Proclear Multifocal 6 stk
  589:-

15 Glasses found

Fallande ordning