För dig med torra ögon!

Besväras du av torra ögon? Proclear kan vara svaret. Proclear är nämligen en serie med högkvalitativa kontaktlinser som är särskilt utformade för att minska obehag relaterat till torra ögon.

Proclear kontaktlinser
Vi kan inte hitta produkter som matchar ditt val.

Alla linserna i Proclear-familjen använder teknologin PC Technology™ för att bevara mesta möjliga fuktighet. PC står för fosforylkolin – det låter kanske barbariskt, men är ganska enkelt förklarat ett ämne som innehåller hydrofila («vattenälskande») molekyler och som också är biokompatibelt med människoögat. PC Technology drar till sig och binder vatten till linsen. Därmed hjälper ämnet att motverka avdunstning från linsytan. Proclear-linserna kan på så sätt hålla sig fuktiga, mjuka och bekväma hela dagen. Många kontaktlinsmärken hävdar att de kan motverka torra ögon, men Proclear är de enda kontaktlinserna på marknaden som har fått påståendet ”Kan ge ökad komfort för kontaktlinsanvändare som upplever lätt obehag eller symptom på torrhet vid bruk av linser” godkänt av det amerikanska departementet för närings- och läkemedel (FDA).

Ett brett spektrum av linser för alla typer av synfel.

Proclear-serien tillverkas av den amerikanska linsproducenten CooperVision och inkluderar ett brett spektrum av alternativ för alla typer av synkorrigering. Proclear för korrektion av närsynthet eller långsynthet kan antingen fås som endagslinser eller som månadslinser. De kan även fås i en variant som korrigerar ojämnheter på hornhinnan och motverkar så kallad sfärisk aberration, ett fenomen som orsakar sämre ljusbrytning och kan göra att du ser plågsamma ljusringar och speglingar under dåliga ljusförhållanden. Proclear-serien omfattar också flera varianter av toriska linser för korrigering av brytningsfel (astigmatism) och multifokala linser för korrektion av åldersynthet (presbyopi), och för detta finns både endagslinser och månadslinser. Proclear-linserna är svagt blåfärgade (hanteringsfärg) som gör det enklare att se linserna när du ska sätta in och ta ut dem.

Beställ dina Proclear-kontaktlinser från Extra Optical

Är Proclear det kontaktlinsmärke du föredrar att använda? Hos Extra Optical, Sveriges ledande optiker på nätet, får du dem billigare än någon annanstans i Sverige. Det garanterar vi: om du hittar likadana Proclear-linser till ett lägre pris hos en annan optiker i Sverige, betalar vi tillbaka mellankostnaden. Vi vill att du ska vara 100% nöjd med alla dina kontaktlinsköp hos oss och därför ger vi dig även en nöjdhetsgaranti med 30 dagars full returrätt – oavsett skäl. Extra Optical är godkända av Trygg E-handel. Hos Extra Optical är det enkelt, tryggt och billigt att köpa kontaktlinser. Beställ nu!