Pilotglasögon med styrka: Klassiskt, cool och klädsamt.

Pilotglasögon har definitivt tagit steget ut från cockpiten och in i modevärlden. Den eftertraktade stilen är här för att stanna. Pilotglasögon är eleganta utan att se för formella ut, och pilotbågarna har den stora fördelen att de klär alla ansiktsformer.

Pilotglasögon
Fallande ordning
 1. 146 mm Large
  Pippali
  EO Selection
  Pippali
  Från endast 995:-
  Önskelista
 2. 142 mm Large
  Javitri
  EO Selection
  Javitri
  Från endast 995:-
  Önskelista
 3. 140 mm Large
  Jackson
  eXo
  Jackson
  Från endast 595:-
  Önskelista
 4. 131 mm Small
  Hovedbilde av brillen Vale, fra eXo Selection. En pilot, sølv brille med hel ramme.
  eXo KIDS
  Vale
  Från endast 595:-
  Önskelista
 5. 143 mm Large
  Mondy
  eXo
  Mondy
  Från endast 595:-
  Önskelista
 6. 138 mm Medium
  Hovedbilde av brillen Dolmøy
  eXo
  Bella
  Från endast 395:-
  Önskelista
 7. 142 mm Large
  Hovedbilde av brillen Olderøy
  eXo
  Ferman
  Från endast 395:-
  Önskelista
 8. 135 mm Medium
  Hovedbilde av brillen Tautra
  eXo
  Tautra
  Från endast 395:-
  Önskelista
 9. 133 mm Small
  rb6444
  Ray-Ban
  rb6444
  Från endast 0:-
  Önskelista
 10. 131 mm Small
  Hovedbilde av brillen Västervik
  eXo KIDS
  Ladybug
  Från endast 595:-
  Önskelista
 11. 139 mm Medium
  Spades
  eXo
  Spades
  Från endast 795:-
  Önskelista
 12. 140 mm Large
  Hovedbilde av brillen Storhovda
  eXo
  Bernadette
  Från endast 795:-
  Önskelista
 13. 140 mm Large
  dl5251
  Diesel
  dl5251
  Från endast 995:-
  Önskelista
 14. 141 mm Large
  mj327
  Marc Jacobs
  mj327
  Från endast 1395:-
  Önskelista

14 Glasses found

Fallande ordning

I början användes stilen först och främst till solglasögon, men de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att ha på sig vanliga pilotglasögon med styrka. Pilotbågarna ger ansiktet karaktär och looken är både klassisk och moderiktigt på en och samma gång. Med andra ord: pilotglasögon är aldrig fel. Självklart har din favoritoptiker Extra Optical ett stort och frestande utbud av pilotbågar. I vår nätbutik hittar du stiliga pilotglasögon från kända designmärken såsom Ray-Ban, Gant och Tom Ford, men även mängder av billigare modeller från våra egna tillverkare.

Från militärutstyrsel till modefenomen

Pilotglasögonen har sitt ursprung i en beställning som det amerikanska luftförsvaret gjorde i början på 1930-talet. Det New York-baserade optikerföretaget Bausch & Lomb fick i uppdrag att tillverka solglasögon som kunde filtrera det mesta möjliga av solens strålar, så att piloternas ögon kunde få ett bra skydd när strålningen var stark. Bausch & Lomb löste uppgiften galant och pilotglasögonen var födda. Först tillverkades glasögonen enbart åt militären, men 1936 började företaget även sälja pilotglasögon på den öppna marknaden, då kallades glasögonen Anti-Glare. Året därpå, 1937, uppdaterades varumärket och namnet Ray-Ban lanserades. Pilotglasögonen från Ray-Ban fick snart kultstatus, och andra tillverkare lät inte tillfället gå dem förbi. Åttio år efter lanseringen är det knappt någon annan glasögonform som är lika populär som pilotglasögonen.

Därför bör du köpa dina pilotglasögon hos Extra Optical.

Extra Optical är Sveriges ledande optiker på nätet. När du beställer ett par pilotglasögon från oss, vet du att du betalar det lägsta priset på marknaden. Det garanterar vi: hittar du samma glasögon till ett billigare pris någon annanstans, betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Priserna i nätbutiken inkluderar standardglas, men självklart kan du också beställa pilotglasögon med progressiva glas eller korrigering för brytningsfel. Tack vare den relativt stora ramen runt linserna lämpar sig pilotbågarna särskilt väl för progressiva linser. För att få lättare glasögon kan du likaså välja att uppgradera till tunnare glas. Du kan även välja att få färgade eller tonade glas. Förutom att få en prisgaranti får du en nöjdhetsgaranti: om du inte blir helt nöjd med pilotglasögonen, får du antingen ett par nya glasögon eller pengarna tillbaka. Hos oss handlar du alltid säkert! Beställ idag och ta på dig pilotlooken om bara några dagar!